Автомобилният свят се среща в Детройт за последното зимно издание

...
 Автомобилният свят се среща в Детройт за последното зимно издание
Коментари Харесай

Изложение по време на криза

 Автомобилният свят се среща в Детройт за последното зимно издание на известното ревю, което тази година се организира на фона на прехода в бранша, изправен пред най-големите компликации от финансовата рецесия, съобщи Франс прес.
След банкрута на General Motors и Chrysler през 2009 година хоризонтът пред огромните автомобилостроители в никакъв случай не е бил толкоз тъмен.

Търговското напрежение сред Съединени американски щати и Китай, забавянето на международната стопанска система, все по-твърдата политика за запазване на околната среда и смяната във усетите на потребителите основават неимоверни компликации. Тези усложнения приканват бранша да се преоткрие, с цел да се опълчи сполучливо на колосите от Силициевата котловина.

Въпреки че се чака Ford и Volkswagen да разгласят на следващия ден стратегически съюз, ситуацията в коридорите на центъра Кобо - изложбената зала, която е ситуирана не доста надалеч от централата на General Motors в сърцето на Детройт - остава спокойна.

По-голямата част от автомобилостроителите от високия и първокласния клас (Mercedes-Benz, BMW, Jaguar, Land Rover, Volvo, Lamborghini, Ferrari, Mini, McLaren) няма да вземат участие в ревюто.Това е огромен удар за Детройт, който печели близо 500 милиона $ годишно от салона, посещаван от към 800 000 посетители.
 
" Сега е година на преход за салона в Детройт и е показателно за положението на бранша. Ние сме в преходна година за промишлеността ", твърди специалистът от Autotrader Мишел Кребс. Все по-скъпи коли

Очаква се продажбите на нови коли в Съединени американски щати да спаднат през 2019 година поради високите лихви, които се отразяват на заемите за коли, показват специалистите.

Освен това колите са станали доста по-скъпи, в сравнение с в предишното. През 2018 година единствено 34 % от продадените коли са коствали сред 20 000 и 30 000 $, като междинната цена на транспортно средство е била 36 000 $ или нарастване с 3 %, се показва в данните на консултантската компания Cox Automotove.

Увеличението на цените се изяснява на първо място с китайско-американската комерсиалната война, която увеличи цените на алуминия и на стоманата, а и 47 % от продадените в Съединени американски щати коли през предходната година са били вносни.

Ако Вашингтон наложи, както се планува, на 17 февруари спомагателни вносни мита от 25 % за японските, китайските и европейските коли, това би означавало доста тежка година за автомобилния бранш, показва Джонатан Смоук от Cox Automotove.

Предвиждайки най-лошото, някои автомобилостроители като General Motors, Ford и Jaguar взеха защитни ограничения за икономии, които се показват в огромни съкращения на работни места и затваряне на фабрики.

Изчезват ли дребните коли?

Най-символичната мярка остава последователното прекъсване на производството на седани и градски коли в Северна Америка от " Голямата тройка " (Ford, Chrysler, General Motors - бел. ред.) за сметка на огромни коли като пикапи, високопроходими коли и кросоувъри, желани от американските консуматори поради ниските цени на бензина.

Тази наклонност ще се бъде ознаменувана в Детройт, където ще бъдат показани на първо място огромни коли.

Тонът бе заложен от Cadillac, който даде обещание да изкара на пазара 6 модела за три години и показа късно нощес огромния кросоувр XT6.

Компанията сподели и първите изображения на концептуалния си първи електромобил, за който до този миг има малко елементи.

Fiat Chrysler ще разкрие новия си пикап RAM Heavy Duty, а Ford ще показа новия Explorer. Според Мишел Кребс тазгодишното издание на Детройтския салон ще е доста умерено. Според специалиста решението на уредниците от следващата година да реалокират салона през юни би могло да докара до неговото възобновление.

 
По публикацията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР